Terbangkan Gambar Di Facebook Anda!

46 870

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Ini bukan cara nak hack facebook tau dan ini merupakan satu tricks yang BroZooL nak ajar untuk kita terbangkan gambar di facebook. Pendek sahaja artikel kali ini dan tidak perlulah BroZooL memanjangkan artikel ini kerana BroZooL nampak ada dah tak sabar menanti macam mana kita nak terbangkan gambar di facebook..=)

 

terbangkan gambar di facebook anda

Langkah 1 : Login ke Facebook anda dan masukkan ke bahagian Albums anda atau semua gambar anda.

Langkah 2 : Copy code di bawah ini dan paste code ini di bahagian Address Bar anda di atas dan tekan ENTER.

javascript: R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName("img"); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=(Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+"px"; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+"px"}R++}setInterval('A()',5); void(0);

Sekiranya code di atas tidak dapat digunakan, sila pastikan di bahagian hadapan code di address bar terdapat perkataan “javascript:” . Jika tidak ada, taip semula “javasript:” di hadapan code di address bar dan tekan ENTER.

Saksikan apa yang berlaku pada gambar-gambar anda. Nah, kita berjaya terbangkan gambar di facebook dengan mudah dan senang. Lepas ini bolehlah ceritakan kepada kawan anda bahawa anda telah jampi gambar di facebook anda dan telah menerbangkan gambar di facebook…hehe.

Anda Suka Artikel Ini? Jangan Lupa Klik “LIKE” dan Tinggalkan Pesanan Anda yer..=)

46 Comments
  1. ming says

    memang terbanzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  2. affiq kazama says

    bang,masa tengah buka fb ke kita kena buka tab bru?

    1. Azizul says

      Tak faham soalan bro tu..nak buka tab baru untuk apa?cuma buka fb dan copy code di atas kemudian paste ke addrees bar jer..

      1. affiq kazama says

        oooo..bru paham…

  3. siti shuhada says

    mmg layan…haha…

    1. Azizul says

      layan aje..hehe

  4. shah URL says

    haha terbaik hiburan ni bro 🙂

  5. Ali ridha says

    kalau nak godam tu.ajar la aku sekali.hehe..

    1. Azizul says

      InsyaAllah tak buat kot kerja2 mengodam ni bro..=)

  6. bardbahtiar says

    hehe..dh try bro…sronok juger…nice info…

  7. eddy says

    mengapa saya nya tak jadi.. huhuhuhu

    1. Azizul says

      Kalau bro tak dapat copy code dalam box tu, bro klik pada muat turun code tu dan copy code tu…

  8. julia says

    best3……..!!!!!!!!

    1. Azizul says

      Sekadar untuk hiburan jer ni..=)

  9. yas says

    La ni kt opis x dpt bukak fb lorr…mlm nti klau sempat leh try

    1. Azizul says

      Tak dapat buka FB, guna kat website lain yg ada gambar pun boleh bro…bro cuba code ini di blog saya ni,confirm boleh…=)

      1. yas says

        Serius…aku sebenarnya pening ngan bab2 coding ni…kene pelan2 kayuh laa…hehehe

      2. Azizul says

        Bro tak perlu susah2,cuma copy and paste jer code yg saya bagi ni dan letakkan di address bar di mana2 website yg ada gambar…=)

      3. yas says

        Ok bro..thanks..boss gua dh jeling tuh..hehehe

      4. Azizul says

        ok..singgah selalu ek..=)

  10. ohcikgu says

    hoho..boleh cuba nih..cam best aje..

    1. Azizul says

      Sila cikgu..semua free jer..hehe

  11. Azizul says

    Cara ni bukan sahaja boleh dilakukan di facebook nuriz, cuba copy code ini dan paste pada mana2 website yg ada gambar..boleh gak jadikan terbang…senang buat kat blog saya ni tgk apa jadi..=)
    Hack facebook ni dah jadi buah mulut orang nuriz,kita takleh lari dari kenyataan..=)

  12. nuriz says

    hehe macam mana tu jadi terbang, nuriz jarang sgt berfacebook. tapi duk hack facebook ni banyak jugak ye , mcm2 cara.

  13. akuorgkmpng says

    thanks bro..
    mmg mcm2 leh buat ng javascript ni klu pndai..

    1. Azizul says

      betul tu bro..

  14. deCrewz says

    Aesal Jai buat x terbang pon, Jai yg terbang adalah..ha3

    1. Azizul says

      Kalau tak dapat guna code dalam textarea tu,jai cuba klik kat muat turun code tu dan copy code tu untuk terbangkan gambar tu..mesti bolehnya jai…

  15. aljempoli says

    camne plok nak brentikan…kang terbang plok lappy ambe ataih bumbung umah ni…hehe

    1. Azizul says

      nak berenti cuma tekan button back jer..kalau terbang lappy tu kejo jer bro sampai dapat..=)

  16. Hisyam says

    Hahaha, menjadi la bro. Semua berterbangan.

    1. Azizul says

      Bgs bro..ni sekadar hiburan jer,tapi nak test buat kat mana2 website yg ada gambar pun boleh…

  17. mankuchai says

    hehehhe menjadik gak..hanya kita jer kan dapat tgk?

    1. Azizul says

      yap..hanya kita jer yg dapat tengok..tapi bolehjer tunjuk kat kawan2 yg bro dah buat magik untuk terbangkan gambar di facebook tu..=)

  18. suri says

    rasa tak der keje nak buat juga heeee

    kan best klu den dpt terbang ke melaka hiii..

    1. Azizul says

      Sekadar hiburan jer suri…hehe.
      Takper malam ni saya tolong suri terbang ke Melaka tapi janji kena bagi gambar dulu la…=)

  19. suri says

    terbang cam ner pulak tu hurm…jangan goyang2 pic tu karang ada pula org yg tgok gambar kita kepeningan 24jam heeee

    p/s:nak lepas geram kat blog saya blh aja.. 😉

    1. Azizul says

      Cuba suri guna code ini dan terbangkan gambar yg ada dalam blog saya ni..=)

  20. suhaimikassim says

    best bro…tq kongsi

    1. Azizul says

      Ni cuma hiburan sahaja bro..sajer suka2..hehe

  21. Mr.Kerro says

    haha kelakar la pulok hehe dia tbg.. aku buat kt home je byk je trbang hahaha

    1. Azizul says

      Sebenarnya kat website mana2 pun boleh kita terbangkan bro dengan gunakan code ini,janji website tu ada gambar..hehe

  22. zik says

    yeha mar kita terbangkan album kita di fb…

  23. eddy says

    bro..bg sy x jadi laa…ce bro buat dulu…pastu printscreen…

    1. Azizul says

      Ok..bro,saya dah bagi printscreen dekat FB bro..memang boleh jadi..=)

  24. eddy says

    kalau boleh merge dgn grasemonkey kan best

Leave A Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.