in ,

Terbangkan Gambar Di Facebook Anda!

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Ini bukan cara nak hack facebook tau dan ini merupakan satu tricks yang BroZooL nak ajar untuk kita terbangkan gambar di facebook. Pendek sahaja artikel kali ini dan tidak perlulah BroZooL memanjangkan artikel ini kerana BroZooL nampak ada dah tak sabar menanti macam mana kita nak terbangkan gambar di facebook..=)

 

terbangkan gambar di facebook anda

Langkah 1 : Login ke Facebook anda dan masukkan ke bahagian Albums anda atau semua gambar anda.

Langkah 2 : Copy code di bawah ini dan paste code ini di bahagian Address Bar anda di atas dan tekan ENTER.

javascript: R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName("img"); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=(Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+"px"; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+"px"}R++}setInterval('A()',5); void(0);

Sekiranya code di atas tidak dapat digunakan, sila pastikan di bahagian hadapan code di address bar terdapat perkataan “javascript:” . Jika tidak ada, taip semula “javasript:” di hadapan code di address bar dan tekan ENTER.

Saksikan apa yang berlaku pada gambar-gambar anda. Nah, kita berjaya terbangkan gambar di facebook dengan mudah dan senang. Lepas ini bolehlah ceritakan kepada kawan anda bahawa anda telah jampi gambar di facebook anda dan telah menerbangkan gambar di facebook…hehe.

Anda Suka Artikel Ini? Jangan Lupa Klik “LIKE” dan Tinggalkan Pesanan Anda yer..=)

Written by BroZooL

Azizul Azami Ibrahim aka BroZooL mempunyai 19 tahun pengalaman dalam bidang programming yang merangkumi Laravel, Javascript, Kotlin, ASP.Net, HTML, PHP, C#, VB.Net. Pernah bekerja sebagai IT Manager di sebuah Syarikat Oil & Gas selama 6 tahun dan sekarang adalah Usahawan Internet sepenuh masa.

46 Comments

Leave a Reply
  1. Cara ni bukan sahaja boleh dilakukan di facebook nuriz, cuba copy code ini dan paste pada mana2 website yg ada gambar..boleh gak jadikan terbang…senang buat kat blog saya ni tgk apa jadi..=)
    Hack facebook ni dah jadi buah mulut orang nuriz,kita takleh lari dari kenyataan..=)

  2. hehe macam mana tu jadi terbang, nuriz jarang sgt berfacebook. tapi duk hack facebook ni banyak jugak ye , mcm2 cara.

    • Kalau tak dapat guna code dalam textarea tu,jai cuba klik kat muat turun code tu dan copy code tu untuk terbangkan gambar tu..mesti bolehnya jai…

    • yap..hanya kita jer yg dapat tengok..tapi bolehjer tunjuk kat kawan2 yg bro dah buat magik untuk terbangkan gambar di facebook tu..=)

    • Sekadar hiburan jer suri…hehe.
      Takper malam ni saya tolong suri terbang ke Melaka tapi janji kena bagi gambar dulu la…=)

  3. terbang cam ner pulak tu hurm…jangan goyang2 pic tu karang ada pula org yg tgok gambar kita kepeningan 24jam heeee

    p/s:nak lepas geram kat blog saya blh aja.. 😉

    • Sebenarnya kat website mana2 pun boleh kita terbangkan bro dengan gunakan code ini,janji website tu ada gambar..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Cara Mudah Download Video Dari YouTube

Cara Mudah Download Video Dari YouTube

cara lajukan blog dengan link betul

Cara Lajukan Blog Dengan Link Yang Betul