KABELUPUKOM !

57 202

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

Mesti anda tak pernah dengarkan tajuk macam ni? hehe..Ni bukan nama bom tau dan ni bukan nama seseorang…=)

Inilah nama pendek bagi satu perkataan panjang iaitu “KASI BERSIH LU PUNYA KOMPUTER”…Tapi nama ni tak pernah orang guna, cuma masa zaman study dulu, di tempat BroZooL agak glamour nama ni di kalangan budak-budak komputer. Kami sendiri yang namakan teks panjang ni dengan nama ni agar senang nak panggil. Jadi, BroZooL nak kongsi dengan anda sekalian dan glamour kan semula nama ni..hehe.

Dengan nama KABELUPUKOM ini, BroZooL ingin memperkenalkan satu perisian yang amat berguna untuk membersihkan segala sampah-sampah di dalam komputer anda termasuk Melajukan Komputer anda. Perisian System Mechanic Professional ini bukan sahaja dapat membersihkan komputer anda, namun berupaya Melajukan Internet, Optimize Hardisk, Defrag RAM dan macam-macam lagi.

systemmechanic

BroZooL tak nafikan banyak di pasaran sekarang ini perisian-perisian yang seumpama ini, tapi BroZooL lebih suka menggunakan perisian ini yang senang dan mudah. Jika anda biasa menggunakan perisian lain, teruskan, tapi jika anda hendak cuba perisian ini, dengan segala hormatnya dipersilakan..=) 

Cubalah..baru anda tahu..=) Mesti anda akan rasa kelainan di komputer anda. Ingat KABELUPUKOM, ingat BROZOOL…=)

Dapatkan perisian ini DI SINI.

PERINGATAN
Semasa proses installation bermula, sila UNTICK pada Antivirus dan Firewall di dalam perisian ini kerana kita tidak perlukan Antivirus lain untuk install bersama. Serial No ada disertakan bersama di perisian ini.

Anda Suka Artikel ini? Jangan lupa klik “LIKE” dan tinggalkan komen anda yer…=)

57 Comments
  1. muhamad syahmi says

    Assalamualaikum..
    abg zul knp sy tak boleh dowload perisian system mechine tu..
    harap dpt tlg..

    1. Azizul says

      Cuba sekali lagi bro..mesti bolehnya..klik di sini..DOWNLOAD

      Tunggu saat nya habis untuk download Regular, bukan klik pada Premium Download tau..

      1. muhamad syahmi says

        saya dah cuba clik link downdload tu tp feedback dia >> Oops! Google Chrome could not find http://www.megaupload.com

      2. Azizul says

        Cuba pakai browser lain bro..mozilla atau Internet Explorer..

  2. ryeki says

    errr…..sya masih x jmpa la serial 6ber perisian tu..bole kasi tau x?

    1. ryeki says

      ERR dh jmpa tpi the licensing infomation you have entered is not recognized…bla bla bla…. bla bla… plsss contact your software vendor….apa la bnda nya plak ni? (-.-v)

      1. Azizul says

        Cuba masuk betul2 bro..mesti bolehnya..jangan copy paste jer serial no tu..cuba taip ikut serial tu…

  3. Ahmad Zaki says

    Assalamualaikum….

    Perkataan singkatan tu digunakan dalam filem yang dilakonkan oleh Afdlin Shauki yang memegang watak sebagai Nordin selaku pereka perisian dalam sebuah syarikat. Tak tahulah sama ada ianya popular dan dicipta terlebih dahulu oleh rakan2 saudara ataupun mulai popular setelah mereka menonton filem berkenaan…

    1. Azizul says

      ye,saya tahu bro..

    2. Azizul says

      yap,saya tahu bro..

  4. rubi says

    tak boleh pun nak amik perisian ni.. tolong plez.
    komputer kat opis lembab tahap siput.

    1. Azizul says

      Mesti bolehnya download rubi..cuba lagi ek..klik pada Regular Download selepas tunggu beberapa saat..

  5. eddy says

    Salam.. lama tak masuk blog bro… ada benda baru lagi… tue yg seronok

    1. Azizul says

      wslm bro..em,terima kasih singgah di sini lagi..ni pun tak sempat2 nak update yg terbaru lagi bro sebab cbuk sgt..=)

  6. Mus says

    ngat KABELUPUKOM, ingat BROZOOL…=)… hihihi..

    1. Azizul says

      …=)

  7. yas says

    Biasanya aku guna CCleaner…ada banyak beza tak dgn yg ni bro? Tp, pepehal aku donlod duluuu…hehehe
    Thanks.

    1. yas says

      Halamak…baru register je trus kene ban ngan fortiguard net tu….hampehh tul laa…

      1. Azizul says

        hehe..xdpt den nak tolong..=)

    2. Azizul says

      Lebih kurang sama jer bro..mana2 pun boleh..

  8. suri says

    pas ni blhlah brozool buat tips mjga komputer dgn baik plk..

    org sllu guna pc, laptop or lappy tak tak semua org rajin cuci/buanh habuk kat komputer mrka kan..kan.. org tahu guna jaga tak pandai adeiiii

    1. Azizul says

      Satu cadangan yg baik tu suri..insyaAllah akan dimajukan…

  9. suri says

    kira perisian utk melajukankomputer ya.heee maklum ar suri bab komputer slow skit klu sistem mlkumat ok ar lagi heeee..

  10. Azizul says

    Boleh dikatakan macam tula suri sebab dalamnya banyak function yg boleh digunakan utk melajukan komputer termasuk internet seperti Defrag RAM dan Internet booster.

  11. nuriz says

    saya guna registry booster..dulu pakai tune up, aplikasi ni sama ke dgn registry booster tu

    1. Azizul says

      Lebih kurang sama jer nuriz, tapi yg lainnya dalm ni, dia ada RAM Cleaner untuk clearkan RAM..

  12. riezan says

    Salam bro…

    Bagus software yang bro bagi ni..Cuma nak tanya, kalo pakai software ni ada effect tak kat benda2 yg kita dah buat kat pc. Contohnya spt teknik bro ajar utk lajukan pc, lajukan internet. Sebab skrang ni pc saya dah pantas daripada biasa.

    Satu lagi, masa nak install program ni kn untick pada antivirus dan firewall kan? kalo tak untick ada apa2 masalah ke bro kat pc?

    1. Azizul says

      Tak perlu risau bro, tak akan effect pada benda2 yg lain. Untuk install tu kena untick kan pada dua2 bena tu sebab akan kacau sistem komputer lebih-lebih lagi bila dah ada antivirus sendiri.

  13. Mr.Kerro says

    ni ada CRACK atau serial number skali x bro…hehehe

    1. Azizul says

      Ada bro…semua lengkap..

  14. zool says

    kena carik ni.. komputer pun dah kurang prestasinya sekarang ni

    1. Azizul says

      Tak perlu cari dah bro, klik sajer link yg diberi, dah siap..=)

  15. decrewz says

    Lama x jenguk laptop, ntah apa jadi dah dalam tu org umah guna.. Jai selalu online kat ofis je time kje..he3. Elok jugak nih.. Aritu buka laptop lembap macam ape dah..

    1. Azizul says

      Saya pun biasa online kat ofis jer bro, kat umah kadang2 jer tengok laptop..hehe.
      Tapi macam mana pun bro, kita kena pastikan laptop di rumah bersih dari segala-galanya..

      1. decrewz says

        Kena buat cleaning balik la pasni..he3

      2. Azizul says

        Buat bro,jangan tak buat..=)

      3. decrewz says

        Bro, tumpang tanya.. Bro guna plugin apa yer untuk buat navigation number dalam komen ni… Jai buat x jadilah.. Komen panjang berjela xleh nak buat navigation komen..

      4. Ahmad Fikrizaman says

        ada dekat setting la jai.. Default 50 komen kot.. lepas tu baru jadi navigation… #taksure

      5. Azizul says

        Betul tu bro..pada Settings sajer…dah diterangkan pada Jai tadi..terima kasih bro…=)

      6. Azizul says

        Maksud Jai, komen ni jadi pendek la kan?
        Ooo..yg tu tak pakai plugin pun bro..bro cuma pergi ke Settings – Discussion Settings – kemudian tetapkan pada “break commentd into pages” berapa yg bro mau paparkan di ruangan komen…

      7. decrewz says

        Nape x blh ek.. Mesti ada benda x kena ni.. haish..

      8. Azizul says

        Baru tadi saya tengok blog bro, dah boleh dah, nampak bahagian komen jadi sikit..sekarang ni bro dah set lain kot…set sebagai 3-5 jer komen yang dipaparkan dah memadai bro..

      9. decrewz says

        Ok2.. Dah jadi.. Thanks bro..

      10. Azizul says

        Alright..good bro…

  16. eastbullet says

    aku takot nak guna software2 macam ni. risau dirosakkan lagi komputer. pernah guna tune up utilities, tak pandai sangat guna. godeh macam2, komputer jem..

    1. Azizul says

      Guna yg ni saya gerenti xda pa2 bro..=)
      Kalau tak biasa, bro cuma guna fungsi2 yg tertentu dalam tu jela seperti Defrag RAM, Optimize hardisk, Speed internet, clean up registry jer..

  17. AdaAkuKesah says

    aku pakai hari tu bro.. pastu.. aku silap ape entah.. aku puny dekstop icon jadi putih sume.. hehe.. camne nak repair? ayooo

    1. Azizul says

      Tak tahulak leh jadi sampai camtu bro…
      Kalau teruk sangat bro kena restore balik ke sebelum install perisian ni la..

      1. AdaAkuKesah says

        a ah bro.. aku dah restore sume.. hehe.. gila betul.. nak clear sume konon.. nak bagi cepat konon.. abis sume aku terdelete.. berani sangat cuba.. amik.. padan muka aku.. bro.. aku ingat tajuk tu apebenda tadi… pelik bunyinya.. rupanya main short form plak.. hahha.. tindakan yg bijak untuk senang ingat dalam pembelajaran

      2. Azizul says

        Saje nak promote nama ni bro..hehe. Dulu masa study memang kitrg suka main short2 form camni..hehe.
        So, sekarang ni camner bro? Dah ok ke komputer tu?

  18. XLAWS says

    KABELUPUKOM ni bukan ayat cter buli ke?huhu
    nice post bro =D

    tapi aku pakai ccleaner dgn tuneup je. boleh la jugak =D

    1. Azizul says

      Ntahle bro, xpernah tengok cite tu..hehe.
      Tapi memang masa study dulu pakai ayat ni..
      Em,sama je pakai mana2, cuma saya biasa yg ni la..

  19. Ahmad Fikrizaman says

    Tak boleh guna kat komputer aku…

    1. Azizul says

      Kenapa tak boleh plak bro? Boleh bagi penjelasan lebih tak..

      1. Ahmad Fikrizaman says

        sebab pakai linux.. hahaha… saja melawak petang2…

      2. Azizul says

        Hehe..terkejut gak saya kenapa tak boleh…takper bro, saya pun suka melawak kadang2 tu, series sangat bekerja pun tak boleh gak kan..=)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge