in ,

KABELUPUKOM !

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

Mesti anda tak pernah dengarkan tajuk macam ni? hehe..Ni bukan nama bom tau dan ni bukan nama seseorang…=)

Inilah nama pendek bagi satu perkataan panjang iaitu “KASI BERSIH LU PUNYA KOMPUTER”…Tapi nama ni tak pernah orang guna, cuma masa zaman study dulu, di tempat BroZooL agak glamour nama ni di kalangan budak-budak komputer. Kami sendiri yang namakan teks panjang ni dengan nama ni agar senang nak panggil. Jadi, BroZooL nak kongsi dengan anda sekalian dan glamour kan semula nama ni..hehe.

Dengan nama KABELUPUKOM ini, BroZooL ingin memperkenalkan satu perisian yang amat berguna untuk membersihkan segala sampah-sampah di dalam komputer anda termasuk Melajukan Komputer anda. Perisian System Mechanic Professional ini bukan sahaja dapat membersihkan komputer anda, namun berupaya Melajukan Internet, Optimize Hardisk, Defrag RAM dan macam-macam lagi.

systemmechanic

BroZooL tak nafikan banyak di pasaran sekarang ini perisian-perisian yang seumpama ini, tapi BroZooL lebih suka menggunakan perisian ini yang senang dan mudah. Jika anda biasa menggunakan perisian lain, teruskan, tapi jika anda hendak cuba perisian ini, dengan segala hormatnya dipersilakan..=) 

Cubalah..baru anda tahu..=) Mesti anda akan rasa kelainan di komputer anda. Ingat KABELUPUKOM, ingat BROZOOL…=)

Dapatkan perisian ini DI SINI.

PERINGATAN
Semasa proses installation bermula, sila UNTICK pada Antivirus dan Firewall di dalam perisian ini kerana kita tidak perlukan Antivirus lain untuk install bersama. Serial No ada disertakan bersama di perisian ini.

Anda Suka Artikel ini? Jangan lupa klik “LIKE” dan tinggalkan komen anda yer…=)

Written by BroZooL

Azizul Azami Ibrahim aka BroZooL mempunyai 19 tahun pengalaman dalam bidang programming yang merangkumi Laravel, Javascript, Kotlin, ASP.Net, HTML, PHP, C#, VB.Net. Pernah bekerja sebagai IT Manager di Petronas selama 6 tahun dan sekarang adalah Usahawan Internet sepenuh masa.

56 Comments

Leave a Reply
    • ERR dh jmpa tpi the licensing infomation you have entered is not recognized…bla bla bla…. bla bla… plsss contact your software vendor….apa la bnda nya plak ni? (-.-v)

  1. Assalamualaikum….

    Perkataan singkatan tu digunakan dalam filem yang dilakonkan oleh Afdlin Shauki yang memegang watak sebagai Nordin selaku pereka perisian dalam sebuah syarikat. Tak tahulah sama ada ianya popular dan dicipta terlebih dahulu oleh rakan2 saudara ataupun mulai popular setelah mereka menonton filem berkenaan…

    • wslm bro..em,terima kasih singgah di sini lagi..ni pun tak sempat2 nak update yg terbaru lagi bro sebab cbuk sgt..=)

  2. pas ni blhlah brozool buat tips mjga komputer dgn baik plk..

    org sllu guna pc, laptop or lappy tak tak semua org rajin cuci/buanh habuk kat komputer mrka kan..kan.. org tahu guna jaga tak pandai adeiiii

  3. Boleh dikatakan macam tula suri sebab dalamnya banyak function yg boleh digunakan utk melajukan komputer termasuk internet seperti Defrag RAM dan Internet booster.

  4. Salam bro…

    Bagus software yang bro bagi ni..Cuma nak tanya, kalo pakai software ni ada effect tak kat benda2 yg kita dah buat kat pc. Contohnya spt teknik bro ajar utk lajukan pc, lajukan internet. Sebab skrang ni pc saya dah pantas daripada biasa.

    Satu lagi, masa nak install program ni kn untick pada antivirus dan firewall kan? kalo tak untick ada apa2 masalah ke bro kat pc?

    • Tak perlu risau bro, tak akan effect pada benda2 yg lain. Untuk install tu kena untick kan pada dua2 bena tu sebab akan kacau sistem komputer lebih-lebih lagi bila dah ada antivirus sendiri.

  5. Lama x jenguk laptop, ntah apa jadi dah dalam tu org umah guna.. Jai selalu online kat ofis je time kje..he3. Elok jugak nih.. Aritu buka laptop lembap macam ape dah..

    • Guna yg ni saya gerenti xda pa2 bro..=)
      Kalau tak biasa, bro cuma guna fungsi2 yg tertentu dalam tu jela seperti Defrag RAM, Optimize hardisk, Speed internet, clean up registry jer..

    • Tak tahulak leh jadi sampai camtu bro…
      Kalau teruk sangat bro kena restore balik ke sebelum install perisian ni la..

      • a ah bro.. aku dah restore sume.. hehe.. gila betul.. nak clear sume konon.. nak bagi cepat konon.. abis sume aku terdelete.. berani sangat cuba.. amik.. padan muka aku.. bro.. aku ingat tajuk tu apebenda tadi… pelik bunyinya.. rupanya main short form plak.. hahha.. tindakan yg bijak untuk senang ingat dalam pembelajaran

      • Saje nak promote nama ni bro..hehe. Dulu masa study memang kitrg suka main short2 form camni..hehe.
        So, sekarang ni camner bro? Dah ok ke komputer tu?

    • Ntahle bro, xpernah tengok cite tu..hehe.
      Tapi memang masa study dulu pakai ayat ni..
      Em,sama je pakai mana2, cuma saya biasa yg ni la..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Lumpuhkan Virus Startup !