in

Jadikan Notepad Diari 2020 Anda

Hai, Semua, Artikel kali ini, BroZooL nak bagi tips yang mudah untuk anda membuat diari sendiri. Tidak perlu beli buku, diari atau yang seumpama dengannya lagi. Hanya guna Notepad sahaja anda dah boleh buat diari sendiri. Percuma dan senang. Jadikan notepad diari 2020 anda.

Langkah-Langkahnya

Langkah 1 : Buka Notepad di Komputer anda dan taip .LOG seperti dalam gambar rajah dan tekan ENTER .

diary

Simpan Notepad anda dengan sebarang nama dan kemudian tutup.

Langkah 2 : Buka semula Notepad anda tadi dan anda akan dapati Tarikh dan Masa terkini dipaparkan secara automatik . Masukkan nota anda di bawah Tarikh dan Masa tersebut dan tekan ENTER, kemudian Simpan dan Tutup Semula.

jadikan notepad diari 2014 anda

Cuba buka semula pada 1 minit selepas itu dan Notepad akan memaparkan Tarikh dan Masa terkini. Ulang langkah tadi dan gunalah Diari Baru anda tanpa had. Senang dan mudah kan? Ni cara nak berjimat paling senang, tak perlu beli perisian-perisian yang mahal dan buku-buku lain…

Jumpa lagi, kawan2..!

Written by BroZooL

Azizul Azami Ibrahim aka BroZooL mempunyai 19 tahun pengalaman dalam bidang programming yang merangkumi Laravel, Javascript, Kotlin, ASP.Net, HTML, PHP, C#, VB.Net. Pernah bekerja sebagai IT Manager di sebuah Syarikat Oil & Gas selama 6 tahun dan sekarang adalah Usahawan Internet sepenuh masa.

12 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
azizulazami.com

Beza Laman Web WWW dan Tanpa WWW

Elak VIRUS !!