Jadikan Notepad Diari 2014 Anda

12 38

Hai, Semua…Artikel kali ini, BroZooL nak bagi tips yang mudah untuk anda membuat diari sendiri. Tidak perlu beli buku, diari atau yang seumpama dengannya lagi. Hanya guna Notepad sahaja anda dah boleh buat diari sendiri. Percuma dan senang. Jadikan notepad diari 2014 anda.

Langkah-langkahnya

 

Langkah 1 : Buka Notepad di Komputer anda dan taip .LOG seperti dalam gambar rajah dan tekan ENTER .

diary

Simpan Notepad anda dengan sebarang nama dan kemudian tutup.

Langkah 2 : Buka semula Notepad anda tadi dan anda akan dapati Tarikh dan Masa terkini dipaparkan secara automatik . Masukkan nota anda di bawah Tarikh dan Masa tersebut dan tekan ENTER, kemudian Simpan dan Tutup Semula.

jadikan notepad diari 2014 anda

Cuba buka semula pada 1 minit selepas itu dan Notepad akan memaparkan Tarikh dan Masa terkini. Ulang langkah tadi dan gunalah Diari Baru anda tanpa had. Senang dan mudah kan ? Ni cara nak berjimat paling senang, tak perlu beli perisian-perisian yang mahal dan buku-buku lain…:)

Jumpa lagi, kawan2..!

12 Comments
  1. GH Syukri says

    Waaa….teruja teruja….
    Selama ni saya tulis guna word….file berat….leceh nak loading lambat.

    Terima kasih atas ilmu baru ni.
    Artikel Terbaru GH Syukri | Tips berhadapan dengan orang yang suka menyakitiMy Profile

    1. BroZooL says

      Sama-sama tuan..=)

  2. fared says

    menjadi..thanks bro…

  3. siti shuhada says

    berkesan…..bagus! yg pntg jimat!!!! LIKE infinity!!!!!11

    1. Azizul says

      Thanx siti shuhada…

  4. julia says

    da try da…..thanks!!!!!

    1. Azizul says

      Sama2..singgah di sini selalu ek…

      1. julia says

        mmg kene singgah slalu bl0g u nie!!!!! diZ bl0g sgt3 best!!!! hehhehehehe

      2. Azizul says

        Thanx julia..singgahla selalu..=)

  5. eddy says

    mudah! dah ada diari sendri…:)

  6. donny says

    menarik.. dah cuba bro tq,jimat masa,selalu saya tulis kat kertas sbl ni

    1. Azizul says

      Em,kadang2 bila buat kerja, lebih senang letak note dalam diary camni…hehe

Leave A Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge