Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Artikel kali ini BroZooL ingin berkongsi dengan anda sekalian cara untuk jemput semua rakan dalam facebook event. Agak  menyusahkan kita kalau kita nak pilih satu persatu kawan yang terdapat di dalam facebook kita sampailah habis semua. Jadi, atas permasalahan inilah BroZooL ingin berkongsi satu code mudah untuk kita jemput semua rakan dalam facebook event tersebut sekaligus. 

Cara Untuk Jemput Semua Rakan Dalam Facebook Event

Langkah 1 : Buka Event yang baru dalam Facebook anda dan klik pada Select Guests.

cara untuk jemput semua rakan dalam facebook event

 

Langkah 2 : Masukkan code di bawah ini di bahagian Address Bar anda di atas dan tekan ENTER. 

 javascript:var x=document.getElementsByTagName("input");for(var i=0;i<x.length;i++) {if (x[i].type == 'checkbox') {x[i].click();}}; alert('Done, all your friends have been selected');

Pastikan code yang dimasukkan mempunyai perkataan “javascript:” di bahagian hadapannya. Jika  tiada “javascript:” di bahagian hadapannya, cara ini tidak akan menjadi.  Anda hanya perlu menulis “javascript:” di bahagian hadapan dan tekan ENTER semula. Semua kawan anda di dalam Facebook Event ini akan ditandakan dan kemudian klik Save and Changes.

cara untuk jemput semua rakan dalam facebook event

cara untuk jemput semua rakan dalam facebook event

 

Senang sahaja kan? Jadi, anda tidak perlu bersusah-payah untuk klik satu persatu semua kawan anda di dalam Facebook Event ni. 

Anda Suka Artikel Ini? Jangan Lupa Klik “LIKE” dan Tinggalkan Komen Anda Yer..=)